Over Chōmi:
pets in balance

Als jong en gedreven bedrijf streeft ons team dagelijks naar de perfecte balans voor jouw viervoeter!
Benieuwd naar ons verhaal? Lees snel verder!

Lees ons verhaal
Home-Hero-Half-Dome_White
  • Ontwikkeld door dierenartsen en voedingsdeskundigen
  • Rechtstreeks uit de natuur
  • Graan- en glutenvrij

Een natuurlijke balans voor jouw viervoeter!

Chōmi Pets staat voor balans, harmonie en dicht bij de ‘natuurlijke ik’ van je huisdier blijven. Wij streven ernaar dat alle huisdieren een gezond, gelukkig en gebalanceerd leven leiden. Dat is voor iedereen belangrijk want zeg nou zelf: gelukkige huisdieren maken gelukkige baasjes!

Michael, oprichter van Chōmi en een gepassioneerde dierenliefhebber met meer dan 40 jaar ervaring in de groothandel in dierenvoeding, constateerde samen met een ervaren dierenarts vaak dezelfde problemen bij huisdieren. Problemen met de huid, vacht, oren, ogen en darmen waren veel voorkomend. Hun oplossing? Natuurlijke voeding die dicht bij de ‘natuurlijke ik’ van het dier blijft. Na jaren van ontwikkeling is de productlijn van Chōmi geboren. Al onze producten zijn gebaseerd op de kracht van de natuur die jouw trouwe viervoeter dagelijks laat stralen en in topconditie houdt.

  • Vers vlees voor een blije viervoeter
  • Graanvrij droogvoer voor gebalanceerde darmen
  • Natuurlijke shampoos voor stralende wilde haren
  • Alcoholvrije parfums voor een natuurlijke opfrisser

Japanse wijsheid in al onze producten

Chōmi is afgeleid van het Japanse Chōwa. De filosofie waarbij het hebben van optimale harmonie leidt tot een gelukkig leven. Ook voor dieren is het essentieel om in balans te blijven en zo een gezond en gelukkig leven te leiden. Met Chōmi is deze eeuwenoude, tot in de puntjes geperfectioneerde levenswijze nu ook toegankelijk voor huisdieren, met als resultaat een gebalanceerde levensstijl gevuld met natuurlijke producten, beweging en aandacht.

Alle kennis van Chōwa, vertaald naar dierenzorg met Chōmi, maakt ons dé expert in het vinden van de juiste balans. Niet alleen op het gebied van natuurlijke voeding en verzorging, maar ook de relatie met je huisdier, huisdieren onderling, in relatie met de natuur en andere facetten die belangrijk zijn in het leven van jouw huisdier.

Meer over Chōmi
Cat_Dog_1

Onze kracht

Chōmi staat voor balans. In de natuur staat alles met elkaar in verbinding en een onderlinge balans is hierbij essentieel. Hetzelfde geldt voor jouw huisdier. Chōmi helpt je deze balans te bereiken. Onze kernwaarden staan hierin altijd centraal:

Samen maken we Nederland hét land vol met happy honden en knappe katten

Dit zeggen onze klanten

Huisdieren met een glimlach!

Ik heb een tijdje getwijfeld over te gaan naar ander voer omdat mijn labrador Pip steeds aan de diaree was.
Ik heb een tijdje getwijfeld over te gaan naar ander voer omdat mijn labrador Pip...
Pip
We zijn een hele tijd op zoek geweest naar geschikte voeding voor onze Cleo.
We zijn een hele tijd op zoek geweest naar geschikte voeding voor onze Cleo. We...
Cleo
Max was een moeilijke eter totdat we Chōmi ontdekten
Max was een moeilijke eter totdat we Chōmi ontdekten. Als ik de honden mag geloven...
Max
Senna is eindelijk van haar darmproblemen af!
Senna houdt van eten en schokt haar eten het liefst in een paar seconden naar binnen. Het eten zelf is dus geen probleem, de gevolgen van het eten wel. Al zolang ik me kan herinneren heeft Senna last van haar darmen.
Senna
Met Chōmi’s brokken heeft Diesel geen last meer van voedselintoleranties
Diesel is een vrolijke hond van 5 jaar. Sinds een tijdje leek hij ineens bepaalde intoleranties te hebben voor voedsel. Na het eten werd hij misselijk en dit werd regelmatig gevolgd door braken.
Diesel
Meer cases

Onze producten

Wil je de perfecte balans vinden voor jouw viervoeter? Pawsome! Bekijk nu onze natuurlijk producten.

Hondenvoer Kattenvoer

Snuffel aan onze blogs

4 september
5 min

Honden zijn gewoontedieren: Een geleidelijke overgang naar nieuwe voeding

Onze harige metgezellen, de trouwe viervoeters die ons elke dag met hun vreugde en liefde...
22 augustus
5 min

Het Belang van Voeding voor een Stralende Vacht

Een stralende vacht is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een indicatie...
29 mei
5 min

Is graanvrij hondenvoer beter voor je hond?

Graanvrij hondenvoer  wordt steeds populairder. En dat is niet zonder reden. Hondenvoer zonder granen  zou...
Naar alle blogs
Cat_Dog_4

Meestgestelde vragen

Het belangrijkste verschil is dat het vlees in onze producten nooit ingevroren wordt en dus écht vers is. Daarnaast bevat het geen smaakstoffen, geurstoffen en vulmiddelen. Puur natuur!

Het belangrijkste verschil is dat het vlees in onze producten nooit ingevroren is geweest en dus écht vers is. Daarnaast is het gemaakt zonder kunstmatige smaakstoffen, geurstoffen en vulmiddelen. Puur natuur!

Ja! Voor puppy’s hebben we speciaal voer. Jouw kleine lieveling heeft namelijk nét iets andere behoeften dan een volwassen hond. In het voer voor puppy’s zit bijvoorbeeld een andere eiwit-vet verhouding, zodat ‘ie snel groot en sterk wordt (oké, niet te snel natuurlijk). 

Onze producten worden geproduceerd met hernieuwbare energie. Ook doen we aan het terugwinnen van warmte. Chōmi is goed voor jouw huisdier én de natuur!

Onze producten moeten voldoen aan de hoogste kwaliteitscontroles. Alle producten doorlopen dezelfde procedures als het eten voor mensen. Human grade voedsel noemen we dat.

Alle grondstoffen komen uit Europa en worden binnen Europa geproduceerd.

Dat komt omdat we geen kunstmatige kleurstoffen gebruiken en er verschillende soorten vlees worden gebruikt. Lekker natuurlijk!

Jouw huisdier went na een tijdje aan zijn of haar voeding. Daarom kun je nieuwe voeding het best langzaam introduceren. Dit kan gewoon op gevoel: doe gedurende een aantal dagen steeds meer Chōmi eten bij de andere voeding van jouw dier. En steeds minder van de oude voeding. Easy does it

Bij het bepalen van de juiste portiegrootte moet je rekening houden met een aantal factoren. Denk aan gewicht, leeftijd en mate van activiteit. Op onze verpakkingen vind je richtlijnen  voor de portiegrootte. 

Die van ons, natuurlijk :).

Naar onze servicepagina
Element_Golf_Bottom-Pink