Ons deskundig team
staat voor je klaar!

Veelgestelde vragen Neem contact met ons op
Home-Hero-Half-Dome_White
  • Ontwikkeld door dierenartsen en voedingsdeskundigen
  • Rechtstreeks uit de natuur
  • Graan- en glutenvrij

Meestgestelde vragen

Voeding

Vanaf het verpakken ongeveer 18 maanden op een koele, droge en donkere plek. De precieze datum vind je op de THT-datum op de verpakking. Na openen kun je het voer nog drie maanden bewaren. Maar wij wedden dat jouw viervoeter het voor die tijd al heeft opgesnoept! 

Het belangrijkste verschil is dat het vlees in onze producten nooit ingevroren wordt en dus écht vers is. Daarnaast bevat het geen smaakstoffen, geurstoffen en vulmiddelen. Puur natuur!

Ja! Voor kittens en puppy’s hebben we speciaal voer. Jouw kleine lieveling heeft namelijk nét iets andere behoeften dan een volwassen dier. In het voer voor jonge dieren zit bijvoorbeeld andere eiwit-vet verhouding, zodat ‘ie snel groot en sterk wordt (oké, niet te snel natuurlijk). 

Onze producten worden geproduceerd met hernieuwbare energie. Ook doen we aan het terugwinnen van warmte. Chōmi is goed voor jouw huisdier én de natuur!

Onze producten moeten voldoen aan de hoogste kwaliteitscontroles. Alle producten doorlopen dezelfde procedures als het eten voor mensen. Human grade voedsel noemen we dat.

Alle grondstoffen komen uit Europa en worden binnen Europa geproduceerd.

Dat komt omdat we geen kunstmatige kleurstoffen gebruiken en er verschillende soorten vlees worden gebruikt. Lekker natuurlijk!

Jouw huisdier went na een tijdje aan zijn of haar voeding. Daarom kun je nieuwe voeding het best langzaam introduceren. Dit kan gewoon op gevoel: doe gedurende een aantal dagen steeds meer Chōmi eten bij de andere voeding van jouw dier. En steeds minder van de oude voeding. Easy does it

Bij het bepalen van de juiste portiegrootte moet je rekening houden met een aantal factoren. Denk aan gewicht, leeftijd en mate van activiteit. Op onze verpakkingen vind je richtlijnen  voor de portiegrootte. 

Verzorging

Onze verzorgingsproducten hebben een hoog terugvettende werking. De huid en vacht van een kat en hond zijn vettig en het is belangrijk om dit niet te verstoren. Zo laat je jouw kat of hond shinen.

Elke hond moet wel eens gewassen worden. Per hond verschilt dit aantal. Een kortharige hond hoeft normaal gesproken maar 2 tot 4 keer per jaar te worden gewassen. Honden die regelmatig vies worden en veel vuil in de vacht vasthouden mogen vaker worden gewassen. Voor katten geldt dat ze zichzelf in principe wassen, maar het kan natuurlijk weleens voorkomen dat ‘ie vies is geworden. In die gevallen komt onze shampoo om de hoek kijken. 

Dit komt doordat we werken met natuurlijke ingrediënten. Deze zijn nooit exact hetzelfde

Bij langharige honden en katten raden wij het na elke wasbeurt aan. Zo voorkom je klitten en behouden ze hun stralende vacht. Bij kortharige dieren kan je het gebruiken als de vacht wat droger aanvoelt.

Dit verschilt per shampoo en kun je terugvinden in de gebruiksaanwijzing. 

Alles kan natuurlijk, maar dit is niet aan te raden. Mensenshampoo heeft een andere pH-waarde dan kattenshampoo en hondenshampoo. Dit is niet goed voor de huid en vacht van jouw kat of hond.

Als jouw hond veel buiten is, is de kans groot dat er vuil in de ogen terecht komt. Er kan bijvoorbeeld zand in komen na een avontuur buiten. Onze oogdruppels kunnen gebruikt worden om dit schoon te maken zodat er geen ontstekingen of andere narigheid ontstaat.

Over het algemeen wassen katten zichzelf. Echter, soms is je kat zo vies dat die wel wat hulp kan gebruiken. Voor die momenten is onze kattenshampoo zeer geschikt. Ook als je kat lijdt aan een blessure of verwonding waardoor die zichzelf niet meer goed kan wassen biedt kattenshampoo een goede uitkomst. Langharige (ras)katten hebben ook soms shampoo nodig omdat in deze vacht meer vuil blijft hangen. 

Zo vaak als je wilt! Omdat we zo’n pure, natuurlijke formule gebruiken brengt het geen schade toe aan jouw dier. 

Een vervelende geur komt van binnenuit. Hierdoor krijg je overmatige talgvorming en worden haarzakjes aangetast. Hierdoor gaan huisdieren overmatig ruiken. Deze geur wordt versterkt als jouw hond of kat nat is. Parfum is dus geen oplossing voor een vervelend ruikende viervoeter, de geur wordt enkel gemaskeerd.

Onze parfums worden allemaal mede ontwikkeld door een vrouw. Vrouwen hebben namelijk een brein dat beter geuren kan verwerken! 

Ja, wij kunnen alle geuren op een natuurlijke manier namaken. Heb je goede ideeën? Laat het ons weten!

Algemeen

Aan bestellingen bij Chōmi zijn, buiten de verzendkosten, geen extra kosten verbonden.

Alle prijzen in onze webshop staan aangegeven inclusief B.T.W. Er kan sprake zijn van 21% en 9% B.T.W.

Al onze cadeaupakketten en cadeaubonnen komen binnen met een feestelijke verpakking. Zo hoef jij je geen zorgen te maken om een leuke aankleding! 

Nee, de cadeaubonnen kunnen enkel gebruikt worden voor aankopen in onze webshop.

Nee, wij accepteren geen VVV-bonnen.

Jazeker, je bestelling komt bij ons altijd binnen 1-2 werkdagen bij je binnen. Zo komt alles uiteindelijk weer op zijn pootjes terecht. 

Wave-White-Top-Right

Neem contact op

Heb je vragen over één van onze producten of kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn? Ons deskundige team staat voor je klaar!

Icon Phone085 110 99 00

Icon Email[email protected]

VIPet B.V., handelend onder de naam Chōmi Polderweg 3, 11446 AA te Purmerend.

KVK: 82637377
BTW: NL862546928B01

Icon Social Facebook 1 Icon Social Instagram 1 Icon Social Linkedin 1 Icon Social Pinterest 1

"*" geeft vereiste velden aan

Mijn naam*
Element_Golf_Top_Green2

Dit zeggen onze klanten