Yes, je mag jouw puppy bijna ophalen! Dit is natuurlijk spannend. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kleine pup. Daarom wil je graag weten hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden. Wat moet je weten voordat jouw nieuwe vriendje thuis komt en welke spullen wil je van te voren al hebben? Je leest het allemaal in deze blog!

Je puppy laten inenten

Het laten inenten van je pup is enorm belangrijk. Het kan dat dit al is gedaan door de vorige eigenaar of door de fokker. Vraag dit dus altijd van tevoren. Als dit nog niet is gebeurd, is het belangrijk om dit bij een dierenarts te laten doen. Je kleine puppy is in het begin van zijn leven nog niet zo weerbaar voor soms dodelijke ziektes zoals Parvo. Door de inentingen is de kans kleiner dat je pup één van de veelvoorkomende ziektes oploopt. Zo hoef jij je minder zorgen te maken.

Je puppy laten chippen en registreren

Jouw hond moet binnen 7 weken na de geboorte gechipt en geregistreerd zijn, door de fokker. Dit is een wettelijke verplichting dus check dit van tevoren. Is dit niet het geval dan is dat strafbaar en is de pup illegaal. Als het goed is krijg je van de fokker een boekje met daarin het chipnummer uitgereikt. Je dierenarts kan de chip aflezen. Daarna moet je de chip op jouw naam laten zetten. Je dierenarts kan je helpen met deze overschrijving. 

Heb jij je puppy na 1 november 2021 gekocht, dan heb je een Europees dierenpaspoort nodig. Dit kun je ook bij de dierenarts aanvragen. Met dit Europees dierenpaspoort kan je zonder zorgen je hondje mee op vakantie nemen. Let wel op, in sommige landen heeft een hond aanvullende inentingen nodig. De dierenarts kan je hier meer over vertellen. 

De puppy checklist

Mooi, bovenstaande dingen zijn geregeld. Dan is het nu tijd voor de vraag: wat moet je allemaal in huis halen? We hebben voor het gemak een lijstje gemaakt met alle puppy spullen die handig zijn om van te voren aan te schaffen.

Puppyvoer

Natuurlijk Georienteerd Hondenvoer Voor Puppy'S

Dit hondenvoer, speciaal ontwikkeld voor puppy’s, zorgt ervoor dat jouw kleine viervoeter de nodige eiwitten binnenkrijgt om groot en sterk te worden. Ons puppyvoer is rijk aan groente en fruit en zit boordevol vitamines en mineralen.

Puppyshampoo

Puppy Shampoo

Heeft jouw pup heerlijk in de modder gerold? Dan wil je natuurlijk dat hij snel weer schoon en fris ruikt. Voor die momenten is het aan te raden om een speciale puppyshampoo in huis te hebben. Onze new puppyshampoo reinigt en beschermt de huid en vacht van jouw kleine viervoeter. Daarnaast werkt het licht ongediertewerend.

Antivlooienshampoo

Antivlooienshampoo

Vlooien.. daar worden jij én je pup niet blij van! Om dit te voorkomen en verhelpen kun je onze flea away shampoo gebruiken. Deze natuurlijke shampoo zorgt ervoor dat vlooien zich niet welkom voelen bij jouw pup. Zonder chemische en agressieve ingrediënten! Je kan deze shampoo al gebruiken bij een pup vanaf zes weken.

Naast deze essentials zijn er natuurlijk nog andere puppybenodigdheden die je van te voren in huis wilt hebben.

Hondentuigje of halsbandje

Je nieuwe puppy moet natuurlijk al snel naar buiten. Je wilt dan een goede halsband hebben die stevig, maar ook comfortabel zit. Een nylon halsband of tuigje is in dit geval de beste keuze. Dit materiaal is sterker dan een halsband van leer en beter bestand tegen water. Dit is vooral handig als jouw puppy graag het water opzoekt. En ook bestand tegen echt hondenweer dus.

Twijfel je tussen een tuigje en een halsband? Wij raden een tuigje aan. Deze groeit mee met je pup doordat ‘ie verstelbaar is én comfortabeler voor jouw hondje. Een halsband trekt namelijk behoorlijk aan de nek van je pup, wat onprettig kan aanvoelen, zeker als deze strak zit.

Lijn

Om ervoor te zorgen dat je hondje niet zomaar overal heen huppelt heb je een lijn nodig. Ook hier is een nylon variant de betere keuze. Deze gaan langer mee en zijn meer bestand tegen water. De meeste lijnen zijn ongeveer anderhalve meter. Er zijn ook lijnen van 5, 10 en zelfs 15 meter. Deze zijn super handig wanneer je jouw pup meer bewegingsvrijheid wil bieden zonder hem los te laten. Echter, voor een dagelijkse wandeling raden wij deze niet aan. Deze lijnen kunnen namelijk gaan schuren en brandwonden achterlaten. Ook zijn deze lijnen vaak niet het meest praktisch in gebruik.

Bench

Tijdens jouw pups eerste maanden haalt hij vast nog wel eens puppykwaad uit. Alles is nieuw en net als bij baby’s ontdekken ze de wereld met hun mond. Van even lekker knabbelen aan de stoelpoot hoef je dus niet raar op te kijken. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk afleren. Oplossing: de bench. Let wel op dat je de bench niet alleen als strafplek gebruikt. Het is wel belangrijk om hier een veilige plek voor je pup van te maken. Het moet een plekje worden waar hij tot rust kan komen. Geef daarom regelmatig iets lekkers in de bench om een positieve associatie te creëren. 

Een puppy heeft veel slaap nodig en het is verstandig om hem hier een beetje bij te helpen. Een bench biedt hierin een goede oplossing. Dit creëert een rustige en veilig aanvoelende omgeving voor je kleine viervoeter en jij kan ‘s nachts rustig slapen, wetende dat jouw stoelpoten veilig zijn. Afhankelijk van het ras van jouw puppy zijn er verschillende maten. Kijk bij het uitzoeken van een bench goed naar de lengte van jouw puppy en hoeveel hij of zij nog zal groeien.

Puppy mand

Omdat je puppy in de eerste maanden op veel zal willen kauwen, is het niet aan te raden om voor een rieten mand of zacht kussen met wol erin te kiezen. Voor je het weet ligt je hele huis vol met witte pluisjes. Misschien is het in jouw situatie wel beter om een goedkope mand te nemen, die je weer kan vervangen als jouw pup te groot wordt voor de mand. In dat geval maakt het minder uit als er aan geknabbeld wordt.

Hondenmand Voor Je Puppy

Water- en voerbakken

Eten en drinken is net als bij mensen de eerste levensbehoefte van een hond. Een water- en voerbak is daarom geen overbodige luxe. Om te voorkomen dat je puppy zijn bakjes als speelgoed gaat zien en overal gaat knoeien heb je een stevige waterbak en voerbak nodig. Ook als je pup ergens gaat logeren of mee op vakantie gaat, is het handig om extra voer- en waterbakken te hebben. 

Ontwormingsmiddel

Jonge puppy’s zijn in hun eerste jaren extra gevoelig voor wormen. Ze kunnen er erg ziek van worden. En dat wil je natuurlijk niet. Zorg daarom dat je jouw puppy regelmatig ontwormd met speciaal ontwormingsmiddel. Dit kun je halen bij de dierenarts, zij verkopen de meest moderne en efficiënte middelen.. 

Hondenspeeltjes

Puppy’s zijn zoals je misschien wel weet erg speels en stuiteren graag rond in huis. Daarom doe je er goed aan om verschillende soorten hondenspeeltjes voor je puppy te kopen. Afhankelijk van het ras en karakter van je hond, wil hij of zij graag een bal of touw of een ander soort speeltje. Als je de mogelijkheid hebt raden wij aan gevarieerde speeltjes te kopen, zodat je puppy zijn eigen voorkeuren kan ontwikkelen.

Zo, alle punten op het lijstje afgevinkt? Dan is het tijd om jouw puppy te verwelkomen. Ga vooral genieten van je ondeugende pluizenbol. Voor je het weet heb je een eigenwijze puber in huis en wil je terug naar de puppyperiode. 

Dit zeggen onze klanten